Fluitend leidinggeven bij het COA

Samenwerken onder hoogspanning
19 maart 2015
Fluitend Leidinggeven met Kevin Blom
10 augustus 2015
Toon alles

Gewoon-HR heeft de Masterclass ‘Leidinggeven aan ontwikkeling’ voor de leidinggevenden van het COA verzorgd. Eén van de modules was Fluitend Leidinggeven. De leidinggevenden in regio Noord hebben deze module bij hun Masterclass gekregen.

Het is voor iedere leidinggevende in de snel veranderende omgeving belangrijk om nieuwe teamleden snel in te passen in het team en tegelijkertijd er voor te zorgen dat hij/zij iedereen meekrijgt in de manier waarop het team moet functioneren.

De module Fluitend leidinggeven is door ons verzorgd in samenwerking met topscheidsrechter Kevin Blom.

In deze inspirerende workshop voor doeners, waarin we diverse wedstrijdbeelden van Kevin gebruikt hebben, werd  met de vergelijking gewerkt tussen het leidinggeven aan een voetbalwedstrijd en het leidinggeven aan een team binnen het COA. Aan de orde zijn gekomen snel beslissingen nemen, het maken en handhaven van duidelijke spelregels in een team, vergroten van spelinzicht en organisatiesensitiviteit, beter waarnemen en communiceren en het omgaan met weerstand en kritiek. Daarnaast hebben we handvatten gegeven hoe om te gaan met snel veranderende teams.

Samen met de deelnemers is gewerkt aan een inventarisatie van het huidige team én de mogelijke verbeteracties op een leuke manier die tot verrassende gesprekken tussen collega’s over leidinggeven leiden.

Inspirerende Masterclass op een inspirerende locatie, de voetbalstadions van Heerenveen en Groningen.